Biztonságtechnikai rendszerek
Biztonságtechnikai rendszerek
Az Elitsec Kft biztonságtechnikai és vagyonvédelmi rendszerek tervezését, kiépítését, dokumentálását és folyamatos üzemeltetését vállalja. Kezdve a legegyszerűbb beléptetőrendszerektől a bonyolult biometrikus biztonsági azonosításig beléptetőrendszereing használhatók a legkülönbözőbb területeken. Tevékenységünk kiterjed a térfigyelő rendszerek megépítésére, riasztórendszerekre, rendszám és gépjármű azonosításra is. Keresse az Önnek megfelelő biztonsági rendszereket az Elitsec Kft-nél.
Biztonságtechnika, beléptetés, vagyonvédelem.
Biztonságtechnikai ajánlataink

Beléptetőkapuk felszerelése
Beléptetőrendszerek tervezése, kivitelezése, karbantartása
Komplett térfigyelőrendszerek tervezése, kivitelezése, karbantartása
Járőrtevékenységet segítő fejkamerás rendszer
Járőrtevékenységet ellenőrző rendszer (őrjárat ellenőrzés)
Gépjárműbeléptetés, rendszámleolvasás, gépjárműellenőrzés
Okmányazonosítás, személyazonosítás - nem csak hatósági munkához

Beléptetőkapuk felszerelése

beléptetőkapu A biztonságtechnika egyik legegyszerűbb eszköze a személyi beléptetés esetén a beléptetőkapu. Ezeket önmagukban általában egy adott beléptetési pont forgalmának egyirányúsítására és esetlegesen a forgalom számlálására alkalmazzák. Az Elitsec Kft a legkülönbözőbb méretű és átbocsátóképességű beléptetőkapuk szállításával, felszerelésével és karbantartásával is foglalkozik.

Elektromosan vezérelt mechanikus beléptetőkapuk alkalmazása esetében a beléptetőkapuk vezérléséhez szükséges áramköröket kiépítjük, a tisztelt megrendelő így komplett kulcsrakész beléptetőkapu rendszert vehet át cégünktől. Az elektromos vezérlés tűzriasztórendszerhez illesztését és a hálózatkimaradás figyeléssel történő összekapcsolását elvégezzük. (Ezek azért szükségesek, hogy esetleges pánikhelyzet esetében a beléptetőkapuk ne akadályozzák a forgalmat egyik irányban sem.)

Az egyszerű beléptetőkapuk alkalmazását főleg üzletekhelységekben, ajánljuk. Telepített rendszereinkre garanciát vállaluk és hosszútávú működésüket karbantartási szerződés keretében biztosítjuk.

Beléptetőrendszerek tervezése, kivitelezése, karbantartása

beléptető rendszer A beléptetőkapuk összekapcsolása beléptetés azonosítással egy védett terület érdekében, már egy komplexebb rendszer alapját képezi. A beléptetőrendszerek a belépő személyek azonosításán, vagy azonosíthatóságán alapulnak. Egy adott munkahelyre például csak adott személyek léphetnek be, de például csak azonosított ügyfelek léphetnek be bizonyos hivatalokba is. Ha a belépés engedélyhez kötött, akkor a beléptetőkapuk vezérelten működnek és csak az engedélyezett személyeket engedik át egy adott irányban.

Az Elitsec Kft biztonságtechnikai rendszereit a beléptetés tekintetében cégünk informatikai és erősáramú ismeretei is segítik. Falhasználjuk az informatikai legmodernebb adatátviteli rendszereit az ilyen jellegű azonosítási rendszerek létrehozásához. Beléptetési rendszereink a legmodernebb hardverekkel és szoftverekkel működnek.

A személyazonosítással működő rendszereink többféle azonosítási szinten és azonosítási módszerrel működhetnek. Az elektronikus azonosítási módszerek között a mágneskártyás vagy az RFID kártyás azonosítóval működő módszerek a legelterjedtebbek. Ezek alkalmazása az alacsonyabb védettségi szinten általában elegendő. Magasabb védelmet igénylő beléptetés esetében valamilyen biometrikus azonosítás szükséges.

A védett területek őrzése esetében a beléptetőrendszereink szorosan összekapcsolódnak a terület felügyeletével, megfigyelésével kapcsolatos rendszereinkkel. Ebben az esetben egy olyan komplex rendszert építünk ki, amely egyszerre közöl és tárol adatokat a védett területre ki és belépőkről, valamint a védett terület megfigyelését végző kamerákról is. Ez a rendszer a megfelelő informatikai hálózattal kombinálva még azt is lehetővé teszi, hogy Ön otthonában is folyamatosan felügyelje a cége terültetén történő eseményeket. A bal oldali ábrán egy ilyen összetett beléptető és térfigyelőrendszer ábrája látható, az ábra felső részén egy önállóan is működtethető beléptetőrendszer, míg az ábra alsó részén a hozzá csatlakozó és vele szervesen együttműködő térfigyelőrendszer elemei láthatók.

Komplett térfigyelőrendszerek tervezése, kivitelezése, karbantartása

térfigyelőrendszer A térfigyelőrendszereket számos helyen alkalmazzák beltéri és kültéri események megfigyelésére. Az Elitsec Kft a legmodernebb technológián alapuló térfigyelőrendszereket tervezi és kivitelezi kedves ügyfelei számára. A tervezést teljeskörű helyszíni felmérés és javaslattétel előzi meg. Korszerű térfigyelőrendszereink informatikai hálózatainkkal kombinálva lehetővé teszik az események szinte tetszőleges helyről történő nyomkövetését.

A térfigyelőrendszerek megvalósítása során IP kamerákat alkalmazunk, melyek a képeket LAN hálózaton képesek továbbítani. Ha régebbi analóg kamerákat is szükséges a rendszerhez kapcsolni, akkor azok jeleit videószerverek alakítják át LAN hálózaton továbbítható jelekké. A videórendszer központjában nagyteljesítményű DVR szerver gyűjti és jeleníti meg az információkat. A szerver mellett egy igények szerinti háttértároló teszi lehetővé a képek hosszú időtartamra történő eltárolását.

A LAN technológiának köszönhetően így a megfelelő jogosultságok birtokában DVR kliensként a képek a LAN bármely pontjáról megtekinthetők. Sőt, ha a rendszer az Internethez is kapcsolódik, akkor "kívülről" is megtekinthetők a helyszínen zajló események. Például 3G technológiás telefonjáról útközben is ellenőrizheti cégét, üzletét.

A térfigyelőrendszereink riasztórendszerként történő működtetése érdekében mozgásérzékelő szoftvereket alkalmazunk a megrendelő igénye szerinti kamerák képének értékeléséhez. Szükség esetén mozgásérzékelő hardverekkel egészítjük ki a térfigyelőrendszereket, ezek többféle típusát is telepítjük. Adott belső terek figyeléséhez infravörös érzékelőket alkalmazunk, külső terek esetében akár lépésérzékelők alkalmazását is megvalósítjuk.

A riasztórendszerek esetében a térfigyelőrendszerek mellett a tűzriasztó rendszerek is telepítését és hálózatba történő kapcsolását is elvégezzük. A tűzrisztás mellett automatikus tűzoltórendszerek telepítését is elvégezzük.

A riasztás a LAN technológiának köszönhetően tetszőleges végpontokon és tetszőleges vezérlést megvalósítva is megtörténhet. Beléptető- és térfigyelő- és riasztórendszereink több helyszínen is kifogástalanul működnek, kérjük tekintse át ezzel kapcsolatos referenciáinkat. A telepített rendszerekre garanciát vállalunk és karbantartási szerződés keretében gondoskodunk hosszú időtartamú működésükről. Kérjük, ha további információra van szüksége, akkor keressen fel minket az elérhetőségeink egyikén.

Járőrtevékenységet segítő fejkamerás rendszer

járőrkamera A járőrök tevékenysége során előfordulhat, hogy valamilyen esemény rögzítése szükségessé válik. Ez többnyire intézkedések alkalmával a vitás kérdések utólagos eldöntésére ad lehetőséget, de ugyanígy rögzíthet a kamera olyan eseményt vagy tárgyat, mely a járőr figyelmét elkerüli. Ilyen esetekben a fejre rögzített kamera állandóan működve egy "technikai tanuként" van jelen az eseményeknél. Nagy Britanniában a rendőrség már alkalmaz ilyen eszközöket a járőrszolgálatánál.

Ezek a kamerák általában MPEG-4 formátumban rögzítik a képet és a hangot. A háttértároló lehetővé teszi a teljes szolgálati idő alatt bekövetkező események rögzítését. A lejátszás TV képernyő formátumban lehetséges.

Járőrtevékenységet ellenőrző rendszer (őrjárat ellenőrzés)

Ha Ön telephelyén, üzemegységében, üzletében, raktárában vagy cége egyéb területén biztonsági szolgálatot alkalmaz, és a szolgálat tagjainak adott menetvonalon adott időközönként járőrtevékenységet kell végrehajtaniuk, akkor Ön bizonyára szeretné ellenőrizni, hogy a tevékenység végrehajtása megfelelő rendben megtörtént-e. Ebben segít az őrjárat ellenőrző rendszerünk.

járőrellenőrzés Az őrjárat ellenőrző rendszer feladata az őrök őrjárati mozgásának ellenőrzése. A rendszer egy ellenőrző készülékből és ellenőrzőpontokból áll. Az őrök az ellenőrző készülékkel végigjárnak egy előre megadott útvonalat, és amikor egy ellenőrzőponthoz érkeznek, a készüléket az ellenőrzőponthoz közelítik. A készülék feljegyzi ezt az időpontot az ellenőrzőpont kódjával együtt, és belső memóriájában eltárolja.

Ha az őrök befejezték az őrjáratot, az ellenőrző készülékről le lehet tölteni számítógépre a rajta összegyűlt adatokat. A készülék és a számítógép közötti kommunikációt egy dokkolóeszköz biztosítja, mely a számítógép párhuzamos portjára csatlakoztatható. A letöltött adatokat a konfigurációs programmal lehet rendezni, szűrni és kinyomtatni. Továbbá ezzel a programmal lehet az egész rendszert konfigurálni. Megadhatunk őröket, ellenőrzőpontokat, útvonalakat, és adatokat tölthetünk vele az ellenőrző készülékre, vagy onnan a számítógépre.

Az ellenőrző készülék akkumulátorról működik. Az akku energiájának megtakarítása érdekében az ellenőrző készülék csak akkor aktivizálódik, ha a felhasználója a készüléket függőleges helyzetből vízszintesbe billetni át. Ha a készülékkel ellenőrzőpontot olvastattunk, vagy bekapcsolás után eltelik 6 másodperc, akkor automatikusan kikapcsol.

A készülék 500 naplóadat jegyzésére elegendő memóriával rendelkezik. Egy naplóadat egy ellenőrzőpont olvasást jelent. Egy rendszerben maximum 99 ellenőrző készülék használható. Az őrjárat útvonal típusok, őrök, ellenőrzési pontok száma nincs korlátozva a rendszerben.

Ha a járőtevékenységekkel kapcsolatos rendszereink (járőrkamera, járőrellenőrző rendszer) felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel minket az elérhetőségeink egyikén.

Gépjárműbeléptetés, rendszámleolvasás, gépjárműellenőrzés

A gépjárművek ki- és beléptetése adott területekre szükségessé válthat az élet bármelyik területén, ahol a biztonságra törekszünk. Az automatikus rendszámleolvasás (ALPR - Automated License Plate Recognition) ma már a hétköznapi technológiák közé tartozik. Önnek is lehet ilyenre szüksége, hiszen automatikusan nyilvántarthatja a telephelyére érkező vagy onnan induló gépjárműveket. Automatikusan engedélyezheti a ki/belépést a telephelyére és ehhez csupán egy számítógépes adatbázist kell módosítania.

rendszámleolvasás - LPR rendszer A rendszámleolvasást különböző technológiákkal valósítjuk meg. A gépjármű pozicionálása bizonyos esetekben csak akkor lehetséges, ha külső triggjel biztosítja a megfelelő szöget a kamerának. A külső triggerelési rendszer alkalmazása manapság ritkább, mert ehhez például hurkokat kell elhelyezni az út alatt, melyek a gépjárművet érzékelik, így megvalósítása drágább, mint a korszerű szoftvereknek köszönhető videótrigger rendszer. A rendszámleolvasás ebben az esetben a képen megjelenő rendszám hatására indul el. Ilyen rendszerek mobil módon is alkalmazhatók.

A rendszámleolvasó rendszerek számítógépes szoftverei lehetővé teszik az adatok hosszútávú tárolását, ezzel a forgalom visszamenőleges ellenőrzését is egy adott telephelyen, vagy úton. Rendszereink LAN hálózaton kapcsolhatók össze, így Internetes kapcsolat esetében Ön távolról is felügyelheti telephelye forgalmát.

A gépjárműbeléptetéshez felhasznált rendszámleolvasó rendszerek esetében a beléptetés biztosításához sorompókat szerelünk fel, melyeket a számítógépes rendszer vezérel a feltöltött adatbázisnak megfelelően.

Az Elitsec Kft szakemberei a rendszámleolvasással kapcsolatos tapasztalataikat a Magyar Határőrség számára telepített határforgalom ellenőrző rendszer installálása során szerezték. Az ottani kiemelten magas követelmények alapján az Elitsec Kft más helyszíneken is magas minőségű rendszerek telepítését végzi. Ezek a rendszerek általában kapcsolódnak egyéb biztonságtechnikai vagy informatikai rendszerekhez. Megoldásainkat ajánljuk gépjármű telephelyek forgalmának szabályozásához, céges gépjármű beléptetéshez, parkolóházakhoz és rendészeti vagy önkormányzati célokra egyaránt.

konténerszám leolvasás A rendszámleolvasás mellett kevéssé ismert a konténerszám leolvasás lehetősége. A konténerszámok leolvasása nagy mennyiségben történő szállításuk esetén válhat szükségessé, így vasúti vagy hajón történő szállításuk esetében. A konténerszám leolvasó rendszer megkönnyíti a nyilvántartást, ugyanakkor a kamerás felvételek a konténerek állapotát is megörökítik, így egy esetleges konténersérülés esetében megállapítható, hogy az már feladáskor is sérült volt-e vagy érkezéskor látszik azonnal a sérülés.

A konténerszám leolvasó szoftver egyszerű kézi kamerákhoz illeszkedik, nem szükséges speciális hardverek beszerzése sem az alkalmazásához.

Az Elitsec Kft a különböző gyártmányú és típusú rendszámleolvasó rendszerek fejlődését folyamatosan nyomköveti és a világpiaci választékból a tisztelt megrendelő igényeinek leginkább megfelelő minőségű és leggazdaságosabb terméket ajánlja fel. Az Elitsec Kft a telepített rendszámleolvasó rendszerekre garanciát vállal és hosszú időtartamú működését éves karbantartási szerződés keretében biztosítja. Ha érdeklődését felkeltettük, kérjük, hogy foduljon hozzánk további információkért elérhetőségeink egyikén.

Okmányazonosítás, személyazonosítás

okmányazonosítás Az Elitsec Kft munkatársai a Határőrséggel történt együttműködés keretében számtalan esetben találkoztak az útlevélellenőrzés problémájával. Tágabb értelembe véve az okmányellenőrzésekről beszélünk. Az okmányellenőrzés több szempontot is felvet, egyrészt meg kell bizonyosodni egy okmány eredetiségéről, majd azonosítani kell tudni az okmány femutatóját az okmányon szereplővel, azaz egy kettős authentikációs folyamatot kell végrehajtani.

Ha széttekintünk a világpiacon, akkor számtalan olyan eszköz kapható, amely a különböző okmányok olvasására alkalmas. Külső szemlélőként talán nem is lehet igazán különbséget felfedezni közöttük, hiszen mindegyik alkalmas valamilyen szempontból a feladat elvégzésére. Ugyanakkor napjaink fokozott biztonsági követelményei miatt a lehető leghatékonyabb eszközök alkalmazása volna szükséges ha teljes bizonyosságra törekszünk.

Minden bizonnyal Ön is tudja, hogy a különböző okmányok sokféle biztonsági jeggyel vannak ellátva. Ezeket a biztonsági jegyeket azonban szinte képtelenség megjegyezni, hiszen ha csak a magyar útlevelet tekintjük, akkor is ezek a jegyek folyamatosan változnak szinte már évjárattól függően. Természetesen Ön úgy is gondolhatja, hogy ez legyen azok dolga, akik erre hivatásszerűen vállalkoztak, a rendőröké és egyéb hivatalos szerveké.

Mi nem így gondoljuk! Ha Ön szállodatulajdonos, banktulajdonos vagy egyéb olyan tevékenységet végez, ahol fontos, hogy tudja azt, hogy ki is az ügyfele, akkor lehetséges, hogy Önnek is szüksége lehet olyan rendszerre, amely kiszűri a hamis vagy hamisított okmányokkal megjelenő ügyfeleit. Ha Önnek ennél kevesebbre van szüksége - mondjuk csupán egy adott ügyintézés gyorsításához a dokumentumok gyors beolvasására - akkor segítünk Önnek a legolcsóbb megoldás megkeresésében, a felesleges kiadások elkerüléséhez.

(Bizonyos okmányolvasók egyúttal a hamis pénzek automatizált felismerésére is alkalmasak, ezért azok felismerésében is elkerülhetők az emberi mulasztások. Természetesen az ilyen eszközök működtetése folyamatos adatbázis-karbantartást igényel, hiszen a bankjegyek még sűrűbben változhatnak. Ezért az ilyen jellegű berendezések általában a legdrágábbak.)

Az Elitsec Kft a rendszámleolvasó rendszerekhez hasonlóan az okmányolvasó eszközök piacát is folyamatosan nyomköveti, hogy Önnek minden esetben a legfrissebb piaci helyzethez alkalmazkodva a minőségileg legmegfelelőbb termékeket ajánlja. Szakértőink minden esetben az Ön igényeiből kiindulva keresik az optimális megoldást. Rendszerintegrációs feladatok végrehajtását is vállaljuk, azaz a készülékeket az Ön rendszeréhez illesztjük. Kérjük, hogy további információkért keressen minket az elérhetőségeink egyikén.

Köszönjük, hogy biztonságtechnikával foglalkozó oldalunkat meglátogatta!
Kérjük, hogy ha speciális biztonságtechnikával kapcsolatosan édeklődik, vegye fel a kapcsolatot velük!
Ha kérdései észrevételei vannak szívesen állunk rendekezésére!
Elérhetőségek - Elitsec Kft
Copyright © Elitsec Ltd.
elitsec@elitsec.hu

www.elitsec.hu