LAN és WAN hálózatok
LAN és WAN hálózatok
Az Elitsec Kft a legkülönbözőbb célú lokális hálózatok (LAN hálók), illetve távoli hálózatok (WAN hálók) kialakítását vállalja. Ezek célja lehet adat-, hang-, vagy videójel átvitel illetve ezek tetszőleges kombinációja. A hálózatok installálása, bemérése, dokumentálása és karbantartása az Elitsec Kft egyik kiemelt szakterülete. A telefonközpontok és aktív hálózati elemek szakszerű üzembehelyezését és távoli felügyeletét is elvégezzük. LAN/WAN hálózatok esetében forduljon hozzánk bizalommal!
LAN/WLAN/WAN/VLAN hálózatok tervezése, építése.
Hálózatépítési ajánlataink

Struktúrált kábelhálózatok építése, felújítása, karbantartása
Hálózati elemek installálása, konfigurálása, dokumentálása és karbantartása
Wireless hálózatok (vezeték nélküli hálózatok) építése, dokumentálása, karbantartása
Telefonrendszerek, telefonközpontok kiépítése, karbantartása, távfelügyelete
Kisközösségi WiFi hálózat komplett kivitelezése (iskolák, vállaltok, kistelepülések)

Informatikai rendszerek és a hálózatok kapcsolatáról

Manapság már szinte az élet összes területét elérte a számítástechnika és a modern kommunikációs rendszerek. A gazdasági területen történő műveletek sok információt igényelnek, éppen ezért fontos, hogy ezek az információk hogyan és milyen sebességgel érhetők el a döntéshozók számára. A kommunikációs technologiák egyre inkább fontossá váltak mind irodai mind ipari környezetekben. Az Internet elérése szinte nélkülözhetetlen, a vállaltokon belüli gyors kommunikáció pedig alapvető feltétele a gyors döntéshozásnak. Az Elitsec Kft a kommunikációhoz szükséges infrastruktúrális feltételek megteremtésében a legmodernebb technológiákat alkalmazza. A lokális hálózatok (LAN-ok) és a távoli hálózatok (WAN-ok) megvalósításában vezetékes és vezeték nélküli eljárásokkal cégünk szakemberei hosszútávú tapasztalatokkal rendelkeznek. A hálózatok aktiv elemeinek installálását, konfigurálását és karbantartását is elvégezzük. Switchek, routerek, telefonközpontok folyamatos távfelügyeletét karbantartási szerződés keretében elvégezzük.

Struktúrált hálózatok

Struktúrált hálózat A struktúrált hálózat alapelvét a bal oldalon látható ábra mutatja. A struktúrált hálózatok megvalósítása esetén szükség van különböző hálózati elosztók létrehozására, ezek száma és mérete a kábelezendő területtől és a hálózat alapját szolgáló kábelek kategóriájától is függ. A kábelek kategóriái megszabják a struktúrált hálózat sebességét is. A régebbi hálózatok esetében az Elitsec Kft vállalja a kábelezési rendszer cseréjét is újabb megoldásokra. Ilyen régebbi rendszerek például:

 • CAT3 kábelhálózatok (Kategória 3-as): Ezeket a hálózatokat hang- és adatátvitel céljára használták, 16 MHz sávszélességen 10 Mbit/sec sebességet tett lehetővé, ezen a rendszeren a 10BASE-T vagy 4 MHz-es Token-Ring hálózatok működtek.

 • CAT4 kábelhálózatok (Kategória 4-es): Ugyancsak hang- és adatátvitel céljára használt hálózatok, melyek 20 MHz-es sávszélességen 16 Mbit/sec sebességű adatátvitelt tett lehetővé csavart érpárú (UTP) kábeleken.

 • A mai korszerű rendszerek esetében ezek a hálózatok már elavultnak számítanak. Az Elitsec Kft CAT5, CAT6 és CAT7 kábelekkel megvalósított struktúrált hálózatok létrehozását végzi az esetek többségében. (Természetesen megrendelői kívánság esetén más rendszerek telepítése is lehetséges.) Ezek a rendszerek már megfelelnek a mai 100 Mbit/sec, illetve a CAT7 kábelezések esetében a 1 Gbit/sec átviteli igényeknek.

  Nagyobb sebességigények és nagyobb távolságok esetében az Elitsec Kft fényvezető kábeleket alkalmaz. Az optikai kábel előnyei között nem csak a nagyobb sebesség szerepel, de az optikai kábelek esetében kevesebb a zavart okozó tényező és szinte nincs esély a lehallgatásra. Míg rézkébelek esetében rádiófrekvenciás és egyéb elektromágneses zavarok gondot okozhatnak, addig az optikai kábelezés esetében ez nem fordulhat elő.

  Természetesen ha Önnek struktúrált kábelezési rendszer telepítésére, vagy cseréjére van szükséges, akkor az Elitsec Kft helyszíni felmérés alapján tesz javaslatot az új rendszer kialakításának technikai megvalósítására. A helyszíni felmérés alapján cégünk ingyenesen tesz árajánlatot a struktúrált kábelezési rendszer kiépítésére. A létrehozott hálózatokat minden esetben ellenőrző mérések után, teljesen dokumentálva adjuk át a felhasználó számára. A kábelezési rendszerek telepítése során, ha az szükséges, akkor a munkahelyek ellátásához szükséges erősáramú kábelezést is elvégezzük.
  kábelcsatorna Az Elitsec Kft a környezethez legmegfelelőbb kábelcsatornákat is ajánlja Önnek. Rendkívül széles választékban állnak rendelkezésre különböző színű és méretű csatornák. A kábelcsatornák elhelyezésénél ügyelünk a kényelmes használat feltételeire és a csatorna megfelelő ergonomikus illeszkedésére a környezethez.

  A kábelcsatornákon található csatlakozókat cégünk minden esetben ellátja a megfelelő jelölésekkel és feliratokkal. Az adat- vagy telefoncsatlakozók minden esetben a dokumentációnak és a mérési jegyzőkönyveknek megfelelően számozottak, ezért a későbbi használat során egyszerűen azonosíthatók. Természetesen az erősáramú csatlakozók esetében a szünetmentes csatlakozók is megkülönböztetettek.

  kábelcsatorna A struktúrált kábelezési rendszerek esetében ugyancsak szükséges rack szekrények a legkülönbözőbb méretben állnak kedves megrendelőink rendelkezésére. A rack-ek méretezése minden esetben a hálózat geometriájától és nagyságától függ. Cégünk minden esetben az Ön számára legoptimálisabb méretű rack szekrényeket ajánl a hálózat megvalósításához. Minden esetben szem előtt tartjuk a hálózat esetleges későbbi bővíthetőségének lehetőségét.

  A rack szekrények elhelyezésének optimalizálását cégünk az előzetes felmérések alapján végzi el. A legkisebb 6 U (6 egység) méretű rack szekrénytől a legnagyobb 42 U méretűig bármelyik szállítására, szerelésére installálására állunk rendelkezésre. A rack szekrények patch paneljeit és egyéb felszereléseit szállítás után a helyszínen szereljük össze.

  Kis hálózatok esetében általában 6-12 U méretű, esztétikus megjelenésű és IP 41 védettségű rack szekrényeket ajánlunk, melyek az irodai környezetben jól illeszkednek a környezethez. Ezek az eszközök általában jól elrejthetők, de falra szerelve is esztétikus látványt nyújtanak. Nagyobb hálózatok esetében padlózaton elhelyezett nagy méretű rack-ekeket alkalmazunk, ezeket általában nagy számítógépközpontok kiszolgálásához szükséges elhelyezni. Méretük 33-42 U.

  A létrehozott struktúrált kábelezési hálózatainkra garanciát vállalunk. A kábelezési rendszereink hosszú időtartamra készülnek, ennek a tényleges megvalósulását szolgálja a cégünk által minden esetben felajánlott éves megelőző karbantartási szerződés. Cégünk több mint száz ilyen jellegű hálózat kialakítását, illetve felújítását végezte el, erről meggyőződhet a referenciáinkat tartalmazó oldalunkon.

  Hálózati aktív és passzív elemek üzembehelyezése

  A létrehozott struktúrált kábelezési rendszereken sokféle hálózat hozható létre. A különböző logikájú adathálózatok esetében szükséges a működés fenntartásához aktív hálózati eszközök telepítése, ezeket az eszközöket az Elitsec Kft helyszínen installálja, konfigurálja és a beállításokat dokumentálja.
  aktív hálózatvezérlő elemek Az Ön fizikai kábelhálózatán cégünk megvalósítja az optimális logikai struktúrákat, amelyek a kábelhálózat működésében a lehető legnagyobb sebességet biztosítja. Ez a folyamat a hálózatoptimalizálás, melyben cégünk szakemberei rendkívül sok tapasztalattal rendelkeznek. Az aktív és passzív elemek felhasználásával megfelelő szegmensképzéssel a fizikai hálózat működése sok esetben optimalizálható a már meglévő hálózatok esetében is, ezért ha hálózati problémákat tapasztal a saját hálózatán, akkor feltétlenül keressen fel minket!

  Cégünk maximális figyelmet fordít arra, hogy az Ön hálózatában a legkorszerűbb és legtartósabb SOHO-kat, SWITCH-eket, BRIDGE-eket és ROUTER-eket alkalmazza. Általában 3COM vagy CISCO aktív elemeket alkalmazunk, de kívánságára más elemekkel is felszereljük hálózatát.

  Az alkalmazott SWITCH eszközök általában magas követelményeknek felelhetnek meg: PoE - IEEE802.af áll rendelkezésre az Ethernet portokon, automata sebesség érzékelés 10/100/1000 Mbit/sec csatlakozásokhoz, uplink portok, OoS mechanizmusok, SNMP, telnet, és egyéb menedzsment lehetőségek, VLAN támogatás, RIP és statikus irányítási folyamat támogatás. Magasabb követelmények esetében a switchek optikai kapcsolattal is rendelkezhetnek, transceiver porttal 1000BASE-LX/LH csatlakozókkal. Természetesen az ilyen SWITCH-ek nagyobb hálózatok esetén szükségesek. Az általunk szállított SWITCH-ek többsége kompatibilis a Cisco Works menedzselési rendszerrel.

  A SWITCH eszközöket a szakembereink a helyszínen helyezik üzembe a megrendelő által megadott követelmények szerint. Itt történik meg a konfigurálás mely során a beállításokat minden esetben dokumentáljuk. Szakértőink megfelelő tanácsokkal szolgálhatnak az Ön számára, hogy a létrehozott rendszerek valóban optimálisan működhessenek a hálózaton.

  komplett gépterem A legjobb ROUTER-ek szolgálhatják a hálózatának WAN csatlakozását. Munkatársaink elvégzik a ROUTER-ek beállításait E1/T1/ISDN-PRI hálózati modulok esetében, akár Frame Relay vagy PPP protokolok alkalmazása esetében.

  Konfiguráljuk az EIGRP, OSPF vagy RIP2 irányítási rendszereket (routing protokollok). Ha Önnek speciális rendszerre van szüksége, akkor a különböző VPN protokolok beállításait is elvégezzük (IPSec, 3DES, L2TP, AES a DMVPN vagy a V3PN hálózatokhoz).

  Munkatársaink járatosak a következő szoftverprotokolok kezelésében: IP Access Lists L3 i L4 -RIP, EIGRP, OSPF; DLSw (RFC 1795), DLSw CO features, DLSw V2, DLSw+, DLSw+ Enhanced Load Balancing, DLSw+ Ethernet Redundancy, DLSw+ Peer Group Clusters, DLSw+ RSVP Bandwidth Reservation, DLSw+ SNA Type of Service, DLSw+ Support For Transporting LLC1 UI Traffic, Frame Relay Access Support (FRAS) Dial Backup over DLSW+; Multichassis MultiLink PPP (MMP) ; Qualified Logical Link Control (QLLC); RIF Passthru in DLSw+; SDLC-to-LAN conversion (SDLLC); Synchronous Data Link Control (SDLC).

  Az Elitsec Kft az Ön teljes számítógépes rendszerének kommunikációs hálózatát így képes megtervezni, felépíteni, konfigurálni és karbantartani. Az Ön saját LAN és WAN hálózatai mellett biztosítjuk az Internet elérését is, a belső hálózataiból, biztonságos tűzfal üzembehelyezésével. Vezetékes hálózatépítéssel kapcsolatban kérjen további információt tőlünk e-mail-en vagy telefonon.

  Wireless - vezeték nélküli - hálózatok építése, WLAN-ok

  A vezetékes hálózatok kiépítése mellett, vagy esetleg a vezetékes hálózatok helyett Önnek szüksége lehet olyan hálózatok megvalósítására, melyek bizonyos fokú mozgásteret adnak a felhasználók számára. Ilyenek a vezeték nélküli hálózatok, amelyek rádiófrekvenciás adatátvitelen alapulnak. A vezeték nélküli (wireless) hálózatok hasznosan kiegészíthetik a létrehozott kábeles hálózatait, hiszen kevesebb végpont kiépítése mellett több felhasználó csatlakozhat hálózatához wireless végpontok alkalmazásával. Ugyanakkor hálózatának méreteit is kiterjesztheti az irányított antennás adatátviteli rendszerekkel, melyek 2,4 GHz vagy 5 GHz sávszélességgel több kilométer távolság áthidalására is képesek. (Ebben az esetben nem szükséges a két pont között kábelezés alkalmazása.) A vezetékes hálózatának biztonságát fokozhatja wireless backup hálózat üzembehelyezésével. Ebben az esetben a vezetékes hálózati kapcsolat megszűnése esetén a wireless backup hálózat automatikusan átveszi a hálózatának adatforgalmát.

  mikrohullámú átvitel Az Elitsec Kft szakemberei akár extrém körülmények között is vállalják a mikrohullámú átviteli rendszerek kialakítását. Szakembereink között található alpinista is, aki nagy magasságokban is könnyedén konfigurálja az antennák beállításait és optimalizálja az antennák közötti jeleket. Több esetben végeztük már el ilyen adatátviteli rendszer telepítését víztorony tetején, avagy magas antenna állványokon is. A bal oldalon látható kép is egy víztorony tetején készült az ott felszerelt antennákról.

  mikrohullámú átvitel A mikrohullámú adatátvitel révén két távoli LAN hálózat kapcsolható össze. A jobb oldalon látható ábra a mikrohullámú átviteli rendszer elvi kapcsolódását ábrázolja a helyi hálózathoz.

  Az Elitsec Kft a mikrohullámú rendszerek megvalósítása esetében is a minőségi szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt. Felszerelt rendszereink szükség esetén tartalmazzák a sávszűrőt, mely a jel/zaj viszonyokat javítja az átvitelen. Kedves ügyfeleinknek minden esetben a legbiztonságosabb rendszereket ajánljuk, éppen ezért az átviteli rendszereinket IPSEC biztonságos adatátvitelt lehetővé tevő beltéri egységekkel szereljük.

  Ha Önnek egymástól távoli LAN hálózatokkal rendelkezik és ezek összekötésére van szüksége, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy keressen fel minket a problémájának megoldásához, hiszen helyszíni felmérés alapján konkrét javaslattal és árajánlattal állunk rendelkezésére!

  WLAN A WLAN technológia alkalmas nagyobb területeken az Ön saját hálózatának hozzáférhetővé tételére, avagy az Internet elérés biztosítására is. A WLAN technológiára leginkább akkor van szükség, ha Önnek olyan felhasználói vannak, akiknek a hozzáférést mozgás közben is biztosítani kell.

  Az Elitsec Kft a Magyar Határőrség számára számos WLAN hálózatot helyezett üzembe a pályaudvari ellenőrzések végrehajthatósága érdekében. Tapasztalataink között a hálózatok megfelelő kialakítása esetén a WLAN végpontok még olyan extrém körülmények között is működnek, amikor a vasúti kocsi belsejében kell felhasználni őket.

  A WLAN rendszerek kialakítását cégünk alapos helyszíni felmérés után a helyszín geometriájának figyelembevételével a tervezési szakaszban egyezteti Önnel. A korábban szerzett tapasztalataink jelentős segítséggel szolgálhatják az Ön WLAN hálózatának kialakítását is.

  WLAN biztonság Minden bizonnyal Ön is hallott arról, hogy a WLAN hálózatok védelme már régi szabványokon alapul és éppen ezért eléggé sérülhetnek a biztonságos elérés feltételei. Talán ezért egy kicsit idegenkedik is a WLAN alkalmazásától. Ez a probléma a 802.11b szabvány szerinti rendszereket érinti, ahol a WEP (wired equivalent privacy) titkosítási szabvány szerint működik a hálózat. A probléma megoldására az Elitsec Kft egy LINUX alapú szerver-router megoldást kínál, amely kiküszöböli a WEP kulcsképző algoritmusának gyengeségét. A RADIUS szerver a WLAN ügyfelei számára ideiglenes azonosító kulcsokat generál és a WLAN hálón ha úgy tetszik a RADIUS protokol azonosítja az ügyfeleket. Ezzel a megoldással a WLAN hálózat biztonsága a kábeles hálózatokkal azonossá válik.

  Az Elitsec Kft szívesen áll rendelkezésére WLAN hálózatának megtervezése, kiépítése, dokumentálása és karbantartása céljából. Az elkészült hálózatokra garanciát vállalunk és ajánlatot teszünk a megelőző karbantartására is. Kérjük tekintse meg wireless rendszerekkel kapcsolatos referenciáinkat és ha további kérdései vannak vegye fel a kapcsolatot velünk e-mail-en vagy telefonon.

  Telefonrendszerek, telefonközpontok kiépítése, távfelügyelete

  A létrehozott kábelhálózatok vagy kábel nélküli hálózatok nem csak számítógépes rendszerek kommunikációját képesek lebonyolítani, hanem alkalmasak digitális vagy analóg telefonrendszerek üzemeltetésére is. Számítógépes hálózatok esetében az Elitsec Kft az aktív eszközök megfelelő kiválasztása mellett az IP telefonálás lehetőségét is fenntartja a felhasználók számára.

  Kis-, közép- és nagykategóriás telefonközpontok üzembehelyzésében, konfigurálásában, karbantartásában és felügyeletében jártas munkatársaink különböző típusú telefonközpontok professzionális installálást végzik. Elsősorban Panasonic, Ericsson és SIMENS rendszerek telepítését javasoljuk, de kívánságra más típusokkal is foglalkozunk. A telefonrendszerekkel kapcsolatos főbb tevékenységeink a következők:

 • analóg telefonkészülékek szállítása, üzembehelyezése,
 • digitális telefonkészülékek (rendszerkészülékek) szálítása, üzembehelyezése,
 • IP telefonok szállítása, üzembehelyezése,
 • PBX rendszerek szállítása, üzembehelyezése, illesztése,
 • Komplett telefonközpontok szállítása, konfigurálása,
 • Telefonközpontok távfelügyelete

  Szeretnénk külön felhívni szíves figyelmét a telefonközpontok esetében a távfelügyeleti szolgáltatásunkra, mely az Ön telefonközpontjának folyamatos működését is lehetővé teheti. Munkatársunk ebben az esetben a nap 24 órájában bármikor képes az esetleges hibákat elhárítani a telefonközpont működésében. Kérjük, hogy további információért keressen minket az elérhetőségeinken.

  Kisközösségi WiFi hálózat

  WLAN

  Az Elitsec Kft eredetileg iskolai környezetek számára "találta ki" a fenti ábrán található rendszert, hiszen a középiskolák és egyetemek esetében fontos, hogy a diákok a szünetekben vagy szabadidejükben is el tudják érni az iskolai hálózatot vagy az internetet. Ugyanígy fontos lehet egy nagyvállalat esetében is a vállalati hálózat vagy internet elérése a vállalat teljes területéről. Ezzel a rendszerrel kisebb település is megoldhatja az internet eléréssel kapcsolatos problémákat a település teljes területén is. A rendszer megvalósítása során kombináljuk a kábelhálózatokat és kábel nélküli rendszereket, ezzel lehetővé téve az épületeken belül a telefon és számítógép használatot, a szabad területeken, illetve a kábelezés nélküli épületekben az Internet elérését. A hálózatot iskolák esetében sikeresen alkalmaztuk.

  Köszönjük, hogy hálózatokkal foglalkozó oldalunkat meglátogatta!
  Kérjük, ha speciális megoldások (pld. videokonferencia rendszer) érdeklik vegye fel a kapcsolatot velünk!
  Ha kérdései észrevételei vannak szívesen állunk rendekezésére!
  Elérhetőségek - Elitsec Kft
  Copyright © Elitsec Ltd.
  elitsec@elitsec.hu

  www.elitsec.hu